Ügyfeleink elégedettsége érdekében cégünknél különösen nagy hangsúlyt fektetünk az általunk előállított termékek minőségére. Komplex minőségirányítási rendszerünket az MSZ EN ISO9001:2008 tanúsítványunk igazolja, melyet kiegészítettünk a környezetirányításra vonatkozó 14001:2004 szabvány tanúsítványával.

Minőségirányítási rendszerünket ügyfélközpontú minőségpolitikánk jellemzi. Munkáink során minőségcéljaink teljesítése érdekében a minőségtervezéshez, minőségszabályozáshoz, minőségbiztosításhoz és a minőségfejlesztéshez kapcsolódó feladatok egyaránt hangsúlyos szerepet játszanak.

Kollégáink a minőségirányítási rendszer minden területén magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek.

A teljes gyártási folyamatot végigkísérve – a gyártásindítástól, a gyártásközi ellenőrzéseken át, egészen a végellenőrzésekig – vizuális, idomszeres és különböző mérőműszeres (tolómérő, napfény stimulációs vizuálbox, spektrofotométer) ellenőrzéseket végzünk és a megrendelő által előírt ellenőrzési tervnek megfelelően dokumentáljuk azokat. A gyártás menetét folyamatosan elemezzük, fejlesztjük: az esetleges hibákat feltárjuk, majd ezek kiküszöbölésére megelőző intézkedéseket hozunk.

03 icon V3

A minőségellenőrzés részletes folyamata:

1. Gyártás indítás:
A megrendelő által előírt paraméterek szerint a minőségellenőr (továbbiakban Meo) ellenőrzi a gyártott darabot az elfogadott első minta és termékdokumentáció alapján, majd kijelöli a mesterdarabot. Az ellenőrzés módjai:

 1. Szemrevételezés: a darab nem lehet sorjás, hiányos, égett, karcos, foltos, szennyezett, színhibás, deformált, összecsapás nyomos, sugaras, cirmos ...
 2. Mérés: geometriai méretek ellenőrzése műszerrel (tolómérő, magasság mérő, mérőidom, ellenőrző sablon)
 3. Bizonyos termékek esetén a színhelyesség ellenőrzése fénykamrában és/vagy színmérő készülékkel történik.
 4. Szerelési, funkcionális próba
 5. Gyártási mesterdarab kijelölése és az operátor rendelkezésére bocsátása
 6. Dokumentáció: Ellenőrzési-, Csomagolási utasítások, Termékkísérő címke kiadása a gyártáshoz, Belső selejt hibafelvételi jegyzőkönyv nyitása. A Termelési lap és a Gyártás kísérőlap aláírásával engedélyezik a gyártás indítását.
 7. Egyéb gyártáshoz szükséges eszközök, sablonok, segédeszközök rendelkezésre bocsátása az operátorok részére.
 8. A Meo megnyitja a megrendelő által előírt mérési jegyzőkönyveket, és elvégzi a START minta méréseit

2. Gyártásközi ellenőrzés:

 1. Operátor köteles minden darabot szemrevételezéssel és/vagy sablonnal, idommal ellenőrizni a kihelyezett mintához viszonyítva és az Ellenőrzési utasításnak megfelelően. Amennyiben selejt darabot talál, megállapítja a hiba fajtáját és rögzíti azt a Belső selejt hibafelvételi jegyzőkönyvön. A gyártás folyamán ½ óránként „pontról-pontra" típusú összehasonlító ellenőrzést végez a mintadarabbal, melynek tényét rögzíti a Gyártás kísérő lapon. Sorozatos hiba észlelése esetén értesíti a Meóst vagy a műszakvezetőt.
 2. A Meo: szúrópróba szerűen és/vagy meghatározott időközönként ellenőrzi a darabok megfelelőségét, vezeti az előírt dokumentációkat. Amennyiben hibás darabot talál visszaellenőrzi, ellenőrizteti az addig legyártott darabokat a feltárt hibaképre. Az ellenőrzést addig folytatja, míg hibás darabot talál. A Meós ellenőrzi a felhasznált csomagolóanyagok és a csomagolás megfelelőségét.

3. Végellenőrzés:

 1. Meo: Ellenőrzi a csomagolási egységet mennyiségileg, azonosítja a terméket a címkével. Minőségileg a termék előírásának megfelelően szúrópróba szerűen vagy tételesen ellenőrzi a darabokat. Megfelelőség esetén érvényesíti a címkét, hibás darab fellelése esetén tételesen kell ellenőrizni a doboz/láda tartalmát.

4. Gyártás végén:

 1. Operátor: lezárja a rá vonatkozó dokumentumokat, rendet tesz a gép körül, visszaadja az utasításokat, sablonokat, idomokat.
 2. Meo: lezárja a rá vonatkozó dokumentumokat, begyűjti az utasításokat, selejtezi a mesterdarabot. A megrendelő utasítása szerint elteszi a záró mintát.

5. MIBI:
A fenti folyamatokat ellenőrzi és a részére előírt méréseket, ellenőrzéseket elvégzi.